Menü

Kategóriák



Mutasd az összes cikket...

Nitrogén műtrágyák tárolása

 A nitrogén műtrágyák, mint az ammon-salétrom és mészammon-salétrom, valamint a karbamid, a levegőből könnyen felszívják a vizet, különösen a levegő nagy nedvességtartalma mellett, ezért kivételesen gondos tárolást igényelnek. Az ammon-salétromot és mészammon-salétromokat száraz és tiszta helyiségekben kell tárolni, a nedvességtől elszigetelt padlózattal. A 25/50 kg súlyú zsákokat vízszintesen kell egymásra rakni, rétegesen, a száraz és sima, kemény padlózaton, legfeljebb 12 réteg vastagságban az ammon-salétrom és 10 réteg vastagságban a mészammon salétromok esetén.

A big-bag csomagolású és a raklapokon elhelyezett műtrágyákat két rétegben kell tárolni.

A faltól való távolságnak legalább 0,2 métert kell kitennie, a fűtőtestektől pedig legalább 1 métert. A sérült zsákokat elkülönítetten kell tárolni. Egy prizmában lévő ammon-salétrom tömege nem haladhatja meg a 30 tonnát, a prizmák közötti távolság pedig legalább 1 m kell legyen. Egy helyiségben nem tárolható több mint 300 t ammon-salétrom. 
 
Annak érdekében, hogy a Grupa Azoty által gyártott ammon-salétrom biztonságos műtrágya legyen, a gyártók garantálják, hogy az tartalmaz legalább 0,3% vizet, alacsony porozitású és minimális szennyezettségű.  Az ammon-salétrom ezen paraméterei és annak egyenletes szemcsézettsége, valamint a portól való mentessége megkönnyíti a műtrágya optimális tulajdonságainak fenntartását a tárolás során, garantálják annak megfelelő szemcsézettségét, aminek következtében lehetővé teszik az egyenletes kiszórást. 
 
Ezek a speciális tulajdonságok határozzák meg részlegesen azt, hogy az ammon-salétrom ilyen magas hatékonyságú.
Címkék : Nitrogen fertilizer