Menü

AZOPLON Opti 8,5N Kalcium-nitrát oldat (17CaO) bórral

Tápanyagok % (m/m)
Teljes nitrogén (N) 8,5
Nitrát nitrogén (N.NO3) 8,5
Kalcium-oxid (CaO) 17,0
Bór (B) 0,050

Az AZOPLON OPTI 8,5 N Kalcium-nitrát oldat (17CaO) bórral nevű folyékony műtrágya gyümölcsfák, bogyós növények, szántóföldi zöldségek és növények levéltrágyázására szolgál, különösen olyan fajok esetében, amelyeket nagy kalcium- és bórigény jellemez. a rendszeres levéltrágyázás biztosítja a növények állandó kalcium- és bórellátását, ami különösen fontos, mert ezek az elemeknek az idősebb levelekről fiatalabb levelekre való átkerülése korlátozott. Javasolt megfelelő koncentrációjú oldattal permetezni az egészséges és száraz növényeket. Ne használja eső után vagy hőségben.

Előnyök:


  • nagy hatékonyságot mutat a részleges szövetkárosodással rendelkező törzsekben, ágakban és hajtásokban jelen lévő összetevők korlátozott mozgása során.
  • a gyökéren kívüli táplálás állandó kalcium- és bórellátást biztosít a növények számára a vegetációs idõszakban, valamint megfelelõ táplálást biztosít a növekedés és a fejlődés kritikus szakaszaiban

Csomagolás:

  • 5 L kanna
  • 20 L kanna
  • 1000 L IBC (vevő kérésére)

Szakértő mondta

Az ezzel a műtrágyával történő, intenzívebb lombtáplálást a növények növekedésének kezdeti fázisában fellépő, kalciumfelvétellel kapcsolatos nehézségek esetén, alacsony hozam esetén, a nyári időszakban magas hőmérséklet és alacsony csapadék esetén, valamint a gyümölcsök terveztt hosszan tartó tárolása esetén ajánljuk.

Az AZOPLON OPTI 8,5 N Kalcium-nitrát oldat (17CaO) bórral termék óriási előnye a kalcium és a bór megfelelő aránya, ami javítja a műtrágyában lévő makrotápanyagok felhasználását. a nitrogén, a kalcium és a bór egyidejű alkalmazásának köszönhetően megfelelő módon táplálhatók azok a növények, amelyek magasabb tápanyagigénnyel rendelkeznek ezekre az elemekre, különösen növekedésük és fejlődésük kritikus fázisaiban, ami a hozam növekedését eredményezi.

Termesztés Használat ideje Műtrágya dózisa 
(l/ha)
Ajánlott koncentrációs
tartomány (%)
Gyümölcsfák és bokrok 4-8 alkalommal, kéthetente a gyümölcsrügyek kialakulása után 4-8 0,5-0,8
Díszfákat, gyümölcsfákat és erdei
fákat termesztő faiskolák
2-3 alkalommal kéthetente 4-8 0,5-0,8
Bogyós növények
(málna, szeder, ribizli, áfonya, eper)
2-3 alkalommal hetente, a megkötés és a gyümölcsnövekedés fázisában 3-4 0,3-0,4
Szántóföldi zöldségek 3-4 alkalommal kéthetente a 2 leveles fázistól 2-4 0,4-0,8
Üvegházi növények héthetente (növénynövekedés teljes ideje) 2-6 0,5-1,0
Mezőgazdasági növények 3-4 alkalommal (korai fejlődési szakaszok) 2-6 0,4-1,3

Tápoldatozás

  Használati ideje Műtrágya dózisa
(l/ha)
Alkalmazott koncentrációs
tartomány (%)
Földben és lefedve termesztett kerti növények 5-7 naponta 0,2-1,5 0,05-0,15

A Poznań-i Növényvédelmi Intézet által végzett kutatás megerősíti az AZOPLON OPTI 8,5 N Kalcium-nitrát oldat bórral termék növényvédő szerekkel (NSZ) való keverhetőségét.

Erről bővebb információ  a katalógusban.

Az AZOPLON OPTI 8,5 N Kalcium-nitrát oldat bórral termék nem kombinálható a Luna Experience 400 S.C. fungicid termékkel.