Menü

Lubofos műtrágyák

Minden Lubofos kompaktált, több összetevős műtrágya. Ezen műtrágya jellegzetessége a foszfor formák változatossága.

Minden szemcsében megtalálhatók a vízben jól oldódó foszforvegyületek (a szuperfoszfátokhoz hasonlóan), valamint a nehezebben oldódó kalcium-foszfátok. Ez egy igen előnyös formula figyelembe véve a legtöbb termesztett növény fiziológiai foszforakkumulációját.

A növények növekedésének kezdeti szakaszában a foszfor nélkülözhetetlen az erős gyökérrendszer kiépítésében s ebben az időszakban szabadulnak fel a foszfát anionok a műtrágyában található jól oldódó vegyületekből. A második fokozott foszfor felhalmozódási időszak a vegetációs ciklus végére esik, a gabonaszemek és magvak fejlődési szakaszában. Ekkor aktiválódnak a kevésbe oldódó foszforvegyületek. Ezáltal a növények foszforellátása biztosított az egész vegetációs időszak alatt, nem pedig csak a kezdeti ciklusban.

A Lubofos a kínálatunkban található legváltozatosabb műtrágya család. Az alkalmazási tartománya nagyon széles, ugyanis magába foglalja a termesztett növény számára szükséges elemek folyamatosan történő szállítását, a talajjavítást vagyis a következő növény számára történő talaj-előkészítést, az évelő ültetvények műtrágyázását, valamint a kiváló hatékonyságot az enyhén savas illetve savas talajokon, ideértve a tápanyaghiányos talajokat is.

Ebben a csoportban találhatók olyan műtrágyák is, melyek vegyi összetétele konkrét növényekre koncentrálva lett kifejlesztve, melyben ügyeltek nem csak a megfelelő kálium-foszfor arányra, hanem az egyes növényfajok tápanyagszükségleteire is. Például a kukoricának szánt műtrágyákban megtalálható a cink és a bór, a cukorrépának szánt műtrágyákban a nátrium és a bór, a repcében a bór, a burgonyának való Lubofosban pedig a kálium egy része szulfátok formájában található meg.

Ez a formula lehetővé teszi az ültetvények átfogó táplálását az összes szükséges ásványi anyaggal, egyedül csak a nitrogén kiegészítése szükséges.

A kínálatban megtalálható a klórmentes Lubofos melyet a klórra érzékeny növényeknek szántak (idetartozik a legtöbb kerti növény). Ezen műtrágyák nagy előnye a magas kalcium tartalom, valamint a különböző oldódási sebességű kénszulfát. Mindkét összetevő felelős a növények egészségi állapotáért valamint a pozitívan befolyásolja a nitrogén terméshozam növelő hatását.