Menü

Lubofoska műtrágyák

A Lubofoska egy jól oldódó, granulált, több összetevős műtrágya család. A granulátum könnyen felszívódó összetevőinek köszönhetően ez a műtrágya család különböző típusú talajokhoz használható, akkor is, amikor intervenciós műtrágyázásra van szükség. A Lubofoskával való műtrágyázás igen jó eredményeket mutat a foszfor- és káliumszegény talajokban, melyekben fontos, hogy a hiányzó nyomelemek igen gyorsan legyenek pótolva.

Emiatt is a Lubofoskák különösen a rövid vegetációs ciklusú növényekhez ajánlottak, és nem kell félni attól, hogy a műtrágyában található tápanyagok nem lesznek felhasználva, többek között az állandó gyepterületek növény növekedési és fejlődési ciklusában. A kínálatban található összes Lubofoska tartalmazza az alap NPK összetevőket, valamint az olyan másodlagos nyomelemeket, mint a kalcium vagy a kén.

A Lubofoskák létrehozásánál figyelembe vették a különböző talajviszonyokat, valamint a különféle termesztett növényfajok igényeit, így a kínálat igen sokoldalúvá vált. Ezért a termékekben a kálium – foszfor (K2O:P2O5) arány változó, lehet 1:1, 1,5:1 valamint 2:1. A műtrágyában található nitrogén kielégíti az őszi növények e nyomelem iránti igényét, míg a tavaszi növények termesztésénél lehetővé teszi a nitrogén tartalmú műtrágyák csökkentését.

Minden egyes Lubofoska műtrágya nagy előnye a kén két vegyértékű formában való jelenléte. A műtrágya szemcsében találhatók mind gyorsan ható, mind pedig lassan ható kénvegyületek, melyek fokozatosan szabadulnak fel a növény fejlődésének egymást követő szakaszaiban, ezáltal biztosítva a nyomelem ellátást a teljes vegetációs időszak során.